Pressmeddelande april 2023

Fotbollskuppen är en illustrerad textbok för 6-9 årav författaren Christian Svahn och illustratören Ellen Vingren. Boken ges ut i april 2023 och handlar om Jojje som flyttar till Kryddbyn. Alla tycker att hans mamma är knäpp och själv gillar han inte förändring.

– Jag vill visa hur fotboll är mer än Zlatandribblingar och Ronaldofrisparkar. Som att hitta kompisar, våga visa känslor, vara sig själv och övervinna rädslor. Som allt annat i livet alltså! Jag vill uppmuntra till att se saker ur andras perspektiv och våga stå för den man är, säger Christian Svahn.

Utöver författarskapet är Christian Svahn lärare och brandman. Ellen Vingren är doktorand, lärare, frilansande illustratör och bildkonstnär.

– Min förhoppning är att mina bilder ska sätta igång fantasin! Jag har medvetet valt att inte ”fylla i” hela berättelsen i min bilder och hoppas att de ska ge utrymme för igenkänning, empati och större inre världar än det som syns, säger Ellen Vingren.