Solveig och jag är en bok för 3–6 år av författaren Minette Lidberg och illustratören Jesper Jenemark. Boken ges ut i början av november och handlar om att känna sig ensam och att våga.

– Jag skriver böcker för barn och unga. Med berättelser som ofta belyser de vardagliga händelserna i livet, händelser som kan ge stora avtryck, och leda till vänskap och förståelse. Just den här boken handlar om att känna sig ensam och om att inte ha bråttom ut på rast, men också om att våga och kanske hitta någon som ser en, säger Minette Lidberg.

Minette Lidberg arbetar som författare på heltid och när hon inte skriver tycker hon om att umgås med människor, både de hon redan känner men också med nya bekantskaper. Illustratören Jesper Jenemark är illustratör på heltid. Han tycker om att göra skolbesök och hålla workshops för barn och ungdomar.

– Jag älskar kaffe; både att dricka och att måla med. Jag använder alltid kaffe och även te i mina illustrationer, vilket ger en varm jordton som jag uppskattar och kan jobba vidare utifrån.