Sorgsörjan och Livsgnistan är en bilderbok och ett interaktivt samtalsstöd för 6–9 år av författaren Annika Kjeller och illustratören Viktoria Mullo. Boken ges ut i mitten av maj och handlar om att tända livsgnistor för att stärka framtidstro och hälsa när livet utmanar med sorg efter olika förluster.  

– Det kan vara oerhört svårt när man är i sorgens kärna. Sorgsörjan och Livsgnistan är en bok som för samtalet framåt och bygger rejält med motståndskraft på vägen, med barnets eget perspektiv och individuella röst i centrum. Text och bild samspelar på ett alldeles särskilt sätt och ger både barn och vuxen läsare en upplevelse på flera nivåer. Boken går även utmärkt att läsa i förebyggande syfte, säger Annika Kjeller.  

Illustratören Viktoria Mullo bor i Ekerö och har en bakgrund som förskollärare och ateljerista. Författaren Annika Kjeller är pedagogista, rektor och verksamhetschef med mångårig erfarenhet av att ge stöd till familjer i situationer av sorg och svåra skeenden. Idag är hon egen företagare på K Mentorway AB där hon föreläser, utbildar och ger stöd i att tända livsgnistor.  

– Mitt huvudbudskap är att man inte kan lösa eller återkalla det som händer eller har hänt, men man kan återta en ny form av kontroll och tända livsgnistor på vägen, säger Annika Kjeller.