Hej, jag heter Ali är en biografi av författarna Ali Reunanen och Maria Andersson. Boken ges ut i september 2023 och handlar om hur man, trots ett relativt framgångsrikt liv, kan förstöra allt fint och bra genom droger och kriminalitet. Ali vill visa att det går att ta sig ur ett liv fyllt av missbruk, kriminalitet, utanförskap och ensamhet till ett drogfritt, hederligt och meningsfullt liv.

– Jag vill berätta min historia precis som jag upplevt den. Den börjar mitt i livet, när jag är 37 år gammal den 1 april 1994, i baksätet på en polisbil. Jag blir gripen, anhållen och häktad för narkotikabrott. Jag vill berätta hur jag får en chans till ett nytt liv i häktet och sedan påbörjar en förändringsresa i livet genom behandlingen på fängelset. Jag vill berätta hur jag lär känna mitt riktiga jag som jag började tappa bort redan som barn och hur jag tog till mig olika karaktärsdefekter under alla år för att överleva. Tack vare bland annat 12 stegsprogrammet och vuxna barnveckor har jag fått chansen att göra upp med mitt gamla liv och funnit ett nytt sätt att leva, säger Ali Reunanen.

Författaren bor idag i Jordbro utanför Stockholm och jobbar som förbundssekreterare på RIKSKRIS och ansvarig på RIKSKRIS kansli.

– Jag arbetar med att hjälpa människor som lever eller har levt ett liv fyllt av missbruk, kriminalitet och utanförskap. Jag älskar att se när en människa får hopp och livet tillbaka, när jag kan följa människors utveckling och förändring från ett destruktivt liv till att bli produktiva människor i samhället.