Pressmeddelande den 25 januari 2023

En hissnande resa är en barn- och ungdomsbok för 6-9 år skriven av författaren Ted Stridh och illustrerad av Ammi Thoresson. Boken ges ut i januari 2023 och handlar om att våga utmana och prata om sina rädslor.

– Jag hoppas att alla som läser boken, små som stora, ska inspireras till att prata mer om sina tankar och känslor. Oavsett om det sker i en hiss, på bussen eller vid middagsbordet, säger Ted Stridh.

Författaren har tidigare arbetat som fotograf och journalist. Efter att ha tagit en kurs i att skriva barn- och ungdomslitteratur vid Linnéuniversitetet väcktes hans intresse för att skriva berättelser för barn. Utöver rollen som illustratör arbetar Ammi Thoresson till vardags som personlig assistent.

– Boken En hissnande resa inspirerar till att hitta modet att reflektera över känslor eller tankar som man bär på. Den visar också att genom att berätta om det för någon annan så kan det skänka befrielse och förståelse och leda till positiva upplevelser, som i detta fall, vänskap, säger Ammi Thoresson.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut 280 titlar under 2022.