Olof Spaak, regissör och manusförfattare, gör nu debut som romanförfattare med Den vänstra vägen – en thriller om tro, identitet och vad som väntar bortom döden. Boken ges ut i början av maj och handlar om en regissör, som i sin research inför en tv-serie går med i ett hemligt sällskap. Hänförd av mystiken förlorar han fotfästet och när det är dags att backa ur är det redan för sent. Romanen utspelar sig i Malmö.  

Den vänstra vägen föddes ur en skrämmande tanke som hemsökte mig när jag bodde i ett ensligt hus långt ute på landet. Vad händer om jag kommer hem en kväll och hittar ett avhugget huvud utanför dörren? säger Olof Spaak. 

Olof Spaak är verksam som regissör och manusförfattare för spelfilm och tv-serier. Han debuterade med den guldbaggevinnande långfilmen Trädgårdsgatan och har gjort serier som Den som dräper, Sanningen och Gåsmamman. Just nu regisserar han den nya säsongen av Tunna blå linjen. Den vänstra vägen bygger på hans erfarenheter och djupa intresse för det ockulta.  

– Med boken vill jag säga något om hur vi måste våga kasta oss ut i det okända för att kunna leva fullt ut och om hur döden ständigt finns vid vår sida. Och om hur livet, i sina små stunder, kan vara magiskt.