Pressmeddelande den 23 mars 2022

Carin Johansson och Henry Johannes bok Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut vinner första pris i Nextory E-book Awards i kategorin barnböcker. Priset går till den e-bok som flest läsare läst från början till slut och syftar till att hylla den digitala läsupplevelsen.

– Det känns fantastiskt roligt att boken tagits emot så väl. Det finns många barn idag som mår dåligt och lider av förstoppning. Det är viktigt att förebygga detta ganska onödiga hälsoproblem. Därför är jag jätteglad att boken kan hjälpa både barn och deras föräldrar att prata om och förebygga besvär, säger Carin Johansson.

Carin Johansson är utbildad samhällsmiljövetare och debuterade 2019 med boken Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut. Henry Johannes har illustrerat boken. Nextory Ebook Awards instiftades 2018 och böcker som påbörjats av minst 500 läsare inkluderas i tävlingen. De titlar som i störst utsträckning fångat läsarna från början till slut vinner.

– Vi är stolta och glada över såväl boken som dess författare och illustratör. Vi ger ut många böcker om nischade och ibland svåra ämnen. En berättelse kan vara en viktig del i att bearbeta, öka förståelsen och få hjälp framåt för både drabbade och omgivning, säger Elisabeth Grunditz, vd på Idus förlag.

Pressmaterial:

Om Idus förlag
Berättelser hjälper människor att bearbeta, förstå och gå vidare. Det är viktigt för både drabbade och
omgivning. Därför ger Idus förlag ut böcker om aktuella, svåra och nischade ämnen. Vi hjälper
författare att nå ut med sina berättelser och möjliggör för fler barn, unga och vuxna att hitta glädjen
och trösten i att läsa.