Majken Malm och de försvunna katterna är en spännande och halsbrytande rolig bok av författaren Irene Svensson och illustratören Julia Groth. Det är en illustrerad textbok som vänder sig till barn i åldern 6–9 år. Boken ges ut i slutet av juli och handlar om privatdetektiven Majken Malm som får ett nytt fall att lösa. Den första boken i serien gavs ut 2020, Majken Malm och de försvunna kalsongerna.

– Jag är själv mycket förtjust i roliga böcker och vill gärna ha med ett stråk av humor i det jag skriver. I böckerna om Majken Malm tar jag ut svängarna rejält. I samarbetet med den fantastiska illustratören Julia Groth har det vuxit fram karaktärer som ibland inte riktigt är som man förväntar sig. I boken vill vi utmana genustänkande och bryta mot våra vanliga normer, säger Irene Svensson.

Författaren är pensionär och delar sin tid mellan hantverk och skrivande. Julia Groth arbetar som författare, illustratör, designer och inredningsarkitekt.

– Jag gillar att befinna mig i Majken Malms bildvärd. Irene Svenssons text fullkomligt sprakar av intressanta karaktärer och underfundiga detaljer som roliga att illustrera. Vi har ett så fint samarbete, säger Julia Groth.