Pressmeddelande den 23 november 2022 

Bli en hemmasommelier är en kokbok av författaren Jenny Roshage-Theander. Boken ges ut i november 2022 och riktar sig till alla som gillar mat och dryck och vill ta sitt intresse ett steg längre.

– När jag ville lära mig mer om mat och vin fick jag ofta ett artikelnummer till svar när jag frågade om dryckesrekommendationer. Men jag ville lära mig resonemanget – ”varför passar just detta vin till maten?”. Min bok handlar om att lära folk det resonemanget. Det behöver inte vara så svårt. Plus att man får recepten på några av mina absolut bästa rätter, säger Jenny Roshage-Theander.

Jenny Roshage-Theander har arbetat inom den gastronomiska sfären i drygt 15 år som kock, konditor, chocolatier och sommelier. Hon har även drivit och ägt restauranger. På meritlistan finns guldmedalj i pralin-SM 2011 och Karin Franssons Mentorpris 2021, priset syftar till att lyfta fram mentorer och förebilder som främjat kvinnliga kockar och delas ut av Restaurangakademin i samband med tävlingen Årets kock.

– Vi är otroligt glada över att ge ut kvalitetsboken Bli en hemmasommelier. Det är den andra vin-boken vi ger ut och vi märker att efterfrågan är stor på den här typen av böcker där läsaren får bygga större kunskap och förståelse, säger Åsa Norén, säljansvarig på Idus förlag.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.