Pressmeddelande den 27 februari 2023

Mästerskapet är en illustrerad kapitelbok för 9-12 år av författaren Joakim Persson och illustratören Karin Berner. Boken ges ut i februari 2023 och handlar om Nadir och Chloe som ska vara med i årets klubbmästerskap i badmintonklubben. Boken är skriven så att även läsare som aldrig har spelat badminton kan läsa den, de får en stark och spännande vänskapshistoria.

– Boken tar på olika sätt upp vänskap- och värdegrundsfrågor. Hur långt kan en gå för att vinna, varierar priser och utmärkelser på grund av kön och vad är egentligen en god förälder. Det är en vänskaps- och sporthistoria med samhällsaktuella frågor, säger Joakim Persson.

Till vardags arbetar författaren som skolbibliotekarie. Han är även utbildad svensk- och idrottslärare. Mästerskapet är den andra boken i serien Spela badminton. Första boken Vilken smash! gavs ut 2022 och har sålt i över 600 exemplar och blivit uppskattad av såväl lärare, föräldrar och elever. Karin Berner är egenföretagande frilansillustratör.

– Mitt främsta sätt att kommunicera på har alltid varit genom illustrationer. Idag kan jag glädjas åt att ha det både som yrke och hobby. Jag brukar säga att jag talar flytande bild, och det är just vad det är, ett språk. Jag skulle nog till och med vilja kalla det för världsspråk, säger Karin Berner.