Pressmeddelande april 2023

Prinsessa av september – en ängels vackra visdom är en biografisk berättelse om den djupaste av sorg och den starkaste av kärlek av debuterande författaren Sanna Eriksson. Boken ges ut i slutet av april 2023 och beskriver hur det är möjligt att skapa något vackert av det som är skoningslöst i livet.

–  Vad gör du när hoppet inte längre finns? När livet är det svartaste av mörker? Går det att hitta ljus? I den här boken beskriver jag hur det är möjligt att skapa något vackert, till och med i dödens förskräckliga väntrum. Min förhoppning är att alla som läser boken ska känna att de fått med en liten strimma av något som kan skapa värde i deras liv, säger Sanna Eriksson.

Det fasansfulla beskedet att dottern Nova lider av en ovanlig och obotlig neurologisk sjukdom når föräldrarna en varm julidag, ett par månader innan deras lilla dotter ska fylla två år.

Beskedet blir starten på en förtvivlad färd som ska komma att ta med familjen på en mental resa genom trånga normer, mörka återvändsgränder och svåra relationer. En resa som går från nattsvart ångest och dödslängtan till blomstrande vitalitet. De möter döden flera gånger, men också livet – det som pågår nu och framför allt inuti.