Pressmeddelande den 20 februari 2023

Smyga som Sanna är en kapitelbok i Boråsmiljö för 9–12 år av författaren Kristina Brunegård. Boken ges ut i februari 2023 och handlar att våga ta plats även om man känner sig annorlunda.

– Jag vill att den här boken ska få läsaren att känna sig stärkt i att vara den man är. Annorlunda är bra, vi behöver inte alla vara stöpta i samma form. Och ha inte för bråttom att bli vuxen, utan stanna upp och lek! säger Kristina Brunegård.

Författaren är född i Skövde men har genom åren bott på många olika platser, innan hon flyttade till Borås 2007. Hon jobbar sedan 25 år tillbaka som förskollärare. Intresset för att skriva har vuxit fram de senaste åren.

– Många av idéerna till boken har kommit till när jag promenerar till jobbet på morgnarna, för det är då jag tänker allra bäst, säger Kristina Brunegård.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 280 titlar under 2022.