Algot och sticklingkompisen är en bilderbok för 3–6 år av författaren Ingela Ek och illustratören Agnes Turesson. Boken ges ut i början av maj och handlar om Algot som får en palettbladstickling som han döper till Plättis. Hur ska han få sticklingen att växa från liten till en stor planta?

– Det finns många böcker om växter för vuxna, men här kommer en för barn! Genom den här bilderboken med faktarutor lär sig barn och vuxna om växter, och framförallt om palettblad. Följ Algot när han får en palettbladstickling att bli en planta. Dela ditt växtintresse med dina barn, skratta åt de fantastiska bilderna av Agnes Turesson och åt katten som älskar lukten av tå-fis, säger Ingela Ek.

Författaren Ingela Ek arbetar till vardags som skolbibliotekarie på en lågstadieskola, och Agnes Turesson är frilansande illustratör med rötter i Håbo.

– Jag ville skapa en värld med detaljrika och fantasifulla bilder som förmedlar värmen och humorn i Ingelas text. Mina favorit bilderböcker när jag var liten, var de som jag kunde bläddra om och om igen och upptäcka något nytt i varje gång. Jag hoppas då att boken kan skapa den ”blädderlusten” hos alla barn och vuxna där ute.