Pressmeddelande den 20 februari 2023

Vem ska mata igelkottarna är en bilderbok för 3–6 år av författaren och illustratören Hanna Ingvarsson. Boken ges ut i februari 2023 och handlar om de känslor och tankar ett barn kan ha efter att ha förlorat en morfar.

– Den här boken hoppas jag kan bli en samtalsstartare och en igenkänning för alla barn och föräldrar som mist någon de tycker om, säger Hanna Ingvarsson.

Författaren och illustratören jobbar sedan nyligen på heltid som illustratör och driver eget företag. Tidigare har Hanna Ingvarsson för Idus förlag författat boken När farfars finger försvann och illustrerat böcker som En dum knöl i mamma bröst, En ballong till syster och Här kommer sockan!.

– Det är svårt att prata om döden och sorg med barn, särskilt när man själv får en klump i halsen för att man också sörjer och saknar. Och hur ska man svara när barnen frågar saker som man inte vet? Vad som händer efter döden exempelvis, säger Hanna Ingvarsson.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 280 titlar under 2022.