Pressmeddelande den 20 februari 2023

En liten bok om mycket tänder! är en bilderbok med fakta för 3-6 år av författaren Anna Hansson och illustratören Lotta Myrefelt. Boken ges ut i februari 2023 och är den sjunde boken i serien En liten bok om mycket…! Den här gången får läsaren lära sig om tänder.

– Tänk att tänder kan vara så spännande! En del djur har massor av tänder, en del har inga. En del har tänder som aldrig slutar växa, och en del använder sina till annat än att äta. Äntligen finns det en till del i serien En liten bok om mycket …!, säger Anna Hansson.

Författaren är utbildad lärare, men arbetar sedan 2015 som författare på heltid. Hon skriver främst barn- och ungdomsböcker, och gör ofta skol- och biblioteksbesök.

– I En liten bok om mycket tänder! får du exempelvis lära dig vilka djur som inte har några tänder alls och vilka djur som har upp till 25 000 små tänder på tungan, säger Lotta Myrfelt.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 280 titlar under 2022.