Lillebror och spalten är en bilderbok för 3–6 år av debuterande författaren Nathalie Svensson och illustratören Hanna Ingvarsson. Boken ges ut i juni och handlar om Mila som äntligen kommer att få ett syskon. Men lillebror blir inte den bebisen hon hade förväntat sig.

– Både jag och min son är födda med dubbelsidig spalt och det är egentligen inget konstigt alls. Min målsättning är att öka kunskap och förståelse för läpp-, käk-, gomspalt (LKG), för att minska stigmat i samhället, säger Nathalie Svensson.

Till vardags arbetar författaren som logoped. I sina sociala medier sprider hon kunskap om LKG utifrån sina tre perspektiv: som tidigare patient, som förälder och som logoped.

– Jag vill bidra med en positiv förändring och då börjar jag med barnen. Barnen är de viktigaste vi har och det är också de personerna som är vår framtid. Därför är det en självklarhet för mig att skapa en barnbok om LKG.