Tänk om alla hade jättelånga rumpor! är en bilderbok för 3–6 år av debuterande författaren Anette Eliasson och rutinerade illustratören Lena Forsman. Boken ges ut i juni och handlar om att få drömma sig bort lite i vardagen och fundera på hur världen hade kunnat se ut.

– När världen i övrigt är allvarlig och svår behöver små barn lite helt vanligt trams, och vad kan vara tramsigare än en bok om jättelånga rumpor? Vår förhoppning är att alla barn vars tankar ibland far iväg upp i det blå känner igen sig i den introverta sjuåringen Vivi, som är en dagdrömmare av rang, säger Anette Eliasson.

Till vardags arbetar Anette Eliasson som kommunikatör. Lena Forsman har arbetat som illustratör sedan mitten av 90-talet.

– Det roligaste i mitt jobb tycker jag att skissa fram en huvudkaraktär som både jag och författaren fattar tycke för. Att sen ge den liv, att med mimik och enkla penndrag förmedla personlighet, närvaro och känsla. Humor, värme, olika personligheter, inkludering och en fasligt tjusig färgpalett är min melodi, säger Lena Forsman.