Cecilia Rojek

I raketfart med änglapappan

Cecilia Rojek

I raketfart med änglapappan

Skriv en recension
Mitt i natten landar änglapappan en rymdraket på Morris gata. Han pekar på en gammaldags karta och berättar att han ska ta med Morris och...

139.00 kr

668 i lager

Mitt i natten landar änglapappan en rymdraket på Morris gata. Han pekar på en gammaldags karta och berättar att han ska ta med Morris och hans syskon på en resa till ”jordens mest spännande platser”.

Följ med på ett hisnande raket- och djungeläventyr, där du möter monstret med de röda ögonen, de förtrollade ödlorna och Hector med turbosandalerna. Samtidigt lär du dig vad apbrödsträd är, varför havsleguaner nyser och hur kameleonten ändrar färg.

”Änglapappan är inte bara charmig, lärorik och spännande, utan fångar också pricksäkert in barnens sätt att se på världen.” Mikael Rosengren, barnboksförfattare

 

Författare: Cecilia Rojek
Illustratör: Katarina Vintrafors
ISBN: 9789175775777
Bandtyp:

Hårdinbunden med 184 sidor


Provläsning: I raketfart med änglapappan
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.31 kg

18 recensioner av I raketfart med änglapappan

 1. Carola Forslund BTJ

  En kväll kommer änglapappan hem till Morris och hans systrar Nellie och Ella. Han tar dem med på ett otroligt äventyr. De åker rymdraket, äter stjärnstoffgodis och raketglass.

  De reser till massor av olika spännande ställen och träffar både snälla och läskiga varelser.

  Ja, de får helt enkelt vara med om ett äventyr som man bara kan uppleva tillsammans med en änglapappa. Det här är en intressant kapitelbok med många teman. Den är spännande och äventyrlig, samtidigt som den rymmer många känslor och inte väjer för jobbiga eller svåra ämnen. Dessutom är den lärorik! Jag gillar att syskonrelationen, likväl som relationen mellan pappan och barnen, belyses så varmt och kärleksfullt. Dessutom förmedlar författaren Cecilia Rojek att det är okej att visa känslor, vilka känslor som helst, när någon närstående har dött. Det här är en lättläst bok med många illustrationer.

 2. Andreas O-H Granholm

  I raketfart med änglapappan är en berättelse som innehåller allt man kan önska sig av en barnbok (i vårat fall också vuxenbok). Spänning, kärlek, bitar från livets svårare delar och sprudlande fantasi.

 3. Mats Bjerin

  Boken tar upp förlusten av en älskad pappa och ger barn (och självklart vuxna, även om bokens språk är barnvänligt) en möjlighet att höra att det är ok att vara ledsen, arg och besviken men visar också vägen till glada minnen och drömmar. Boken flyter fint mellan den jobbiga verkligheten och de glada tankar som minnen och fantasi tillåter. Boken är inte mästrande eller för känslosam utan både ärlig och samtidigt fantasifull och glad. Visst tänkte jag på boken "Adjö, herr Muffin" av Ulf Nillson, när jag läste den, men detta är en betydligt gladare bok trots stor sorg i bakgrunden. Jag ser fram emot att få läsa den för mina två pigga brorsöner.

 4. Mikael Rosengren

  Änglapappan är inte bara charmig, superkul, lärorik och spännande utan fångar också pricksäkert in barnens sätt att se på världen. Rekommenderas verkligen!

 5. Ruth, 9 år

  Jättebra, lärorik, lite sorglig, mycket känslor, fantasy. Man blev liksom förtrollad för att den var så bra!!

 6. Björn Engström

  Riktigt bra! Inledningen var gripande så rösten nästan sprack. Bravo!

 7. Ebba, 8 år

  Den var så spännande och man lärde sig mycket om olika djur. Det var lagom långa kapitel. Den bästa boken som jag har läst. 🙂
  Ebba, 8 år

 8. Arvid 12 år

  Boken var verkligen jättebra. Jag gillade att de reste. Dessutom på natten. Spännande att de behövde olika unika saker för att utföra resandet.

 9. Freja 9 år

  Jag älskade boken om änglapappan 🙂

 10. Helena Sjöberg

  Jag och mina barn älskade boken. Den gav oss verktyg i att kunna prata om alla känslor som uppstår kring döden, både sorg, rädsla och ilska.

 11. Gustavs bokhylla

  Boken I raketfart med änglapappan har jag nästan läst ut nu och den är både lite sorglig och äventyrlig. Den handlar om två syskon och deras pappa har dött. Systern är väldigt arg på sin pappa. Det får man vara. En dag kommer pappan som en ängel och båda barnen kan se honom. Först blir systern jättearg men sedan åker dom på äventyr. De åker raket, besöker Galapagos, Madagaskar, öknen och fler ställen. Träffar underliga djur, vulkaner och så vidare. Min familj har rest en del och jag har sett många vulkaner. Det är häftigt! Boken får av mig 5 stjärnor då jag gillade den. Jag läste denna efter bok 2 och det gick bra det också. Boken är skriven av Cecilia Rojek och ritad av Katarina Vintrafors. Och det finns faktarutor i boken också om djur och ställen de är på. De går jag tillbaka till när kapitlet är färdigläst. Vi kunde prata om dem också.

 12. Gullis lästips

  I raketfart med änglapappan är verkligen en riktigt bra äventyrsbok som är proppfull med massa olika intressanta, känslosamma och fantasifulla ämnen.
  Även om boken börjar med de svåra och sorgliga ämne av en bortgången pappa, så har författaren Cecilia Rojek på ett lyckat sätt kunnat förmedla de olika känslorna som man kan uppstå kring döden., här belyser hon vikten av att det är ok att alla upplever olika, känslor som att vissa blir arga, andra ledsna och vissa blir besvikna. På så sätt är det en bok som verkligen öppnar upp till samtal kring ett känsligt och svårt ämne.
  Men det är inget som gör att boken upplevs som sorglig, det är mer en äventyrsfylld, spännande och lärorik kapitelbok som är fylld med sprudlande och underbar fantasi och flera olika intressanta ämnen. Tillsammans med det härligt välgjorda svartvita illustrationerna skapade av Katarina Vintrafors blir det en lättläst kapitelbok som passar perfekt för högläsning.

 13. Gullis lästips

  Följ med på ett hisnande raket- och djungeläventyr!

  I raketfart med änglapappan får vi följa med på en äventyrsfylld resa till den djupaste djungeln, den heta öknen och flera andra intressanta och spännande platser, Det blir en fantasifylld och spännande resa som är fylld med roliga händelser och massa intressant fakta.
  Det här är verkligen en riktigt bra äventyrsbok som är proppfull med massa olika intressanta, känslosamma och fantasifulla ämnen.

 14. Ann G

  Mitt barnbarn Elisia tyckte så mycket om boken att hon tog med den till skolan och bad läraren att läsa för klassen. Där blev den mycket omtyckt.

 15. Barnboksfamiljen.se

  [Boken känns välskriven och var lätt att högläsa med ett bra flyt. Vi uppskattade ”I raketfart med änglapappan” och tycker att författaren lyckas skapa en berättelse som väcker intresse. Den innehåller sorgliga delar men också hoppfulla med glädje. Enligt oss är denna boken bäst hittills i serien. Denna serien är klart läsvärd och borde helt klart finnas på skolbibliotek osv.]

  [Vintrafors gör som vanligt väldigt fina illustrationer som också känns samspelta med berättelsen och känns igen i andra boken.]

  [En fin detalj är diskussionerna om känslor, saknad och sorg där allas känslor är okej att känna. Inget barns känslor förminskas eller lyssnas inte på. Detta i kombination med pappans mjuka och kärleksfulla bemötande mot sina barn gör att man som högläsare blir riktigt rörd. När jag läste bokens avslutande kapitel såg jag hur maken fick torka bort rörda tårar samtidigt.]

 16. Lena H

  ”I raketfart med änglapappan” är en helt underbar bok.

 17. ’@karinaskerinforfattare

  […] "I raketfart med änglapappan är en riktigt fin bok. Boken är verkligen fartfylld, full av äventyr men också allvarlig och hoppfull. Genom de äventyr som barnen och änglapappan är med om får man dessutom lära sig spännande fakta om djur och natur. I raketfart med änglapappan tar upp sorg på ett fint och lagom sätt, att det är bra att släppa ut sorgen oavsett om det är genom tårar, ilska eller genom teckningar. Den större delen av boken handlar om alla äventyr ute i världen tillsammans med änglapappan. Äventyren i kombination med de sorgliga tror jag kan vara till tröst för de som har mist en förälder eller annan närstående. Att få drömma sig bort, glömma, minnas samt att få känna sig glad, ledsen eller arg. I raketfart är välskriven och språket flyter fint och har korta kapitel. Det är ungefär en illustration i svart och vitt per kapitel som är jättefina och passar perfekt ihop med texten. " […]

 18. Martina E, lärare

  Tillsammans med mina elever har jag läst dina fantastiska böcker, I raketfart med änglapappan och Äventyr i havsdjupen.

  Genom dina böcker har vi lärt oss saker tillsammans, skrattat tillsammans och gråtit tillsammans. Dina böcker har berört våra hjärtan. Du beskriver på ett allvarligt och kärleksfullt sätt relationer mellan syskon och deras föräldrar.

  Dina böcker har hjälpt barn som befinner sig i sorg. Genom dina böcker har barnen vågat känna sorg och vågat bearbeta den. Barnen kan känna igen sig i dina böcker i de olika karaktärerna Morris, Nellie och Ella. Barnen vet efter dina böcker att den man förlorat alltid finns kvar hos en i hjärtat.

  Dina böcker är kärlek.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Beskrivning

Mitt i natten landar änglapappan en rymdraket på Morris gata. Han pekar på en gammaldags karta och berättar att han ska ta med Morris och hans syskon på en resa till ”jordens mest spännande platser”.

Följ med på ett hisnande raket- och djungeläventyr, där du möter monstret med de röda ögonen, de förtrollade ödlorna och Hector med turbosandalerna. Samtidigt lär du dig vad apbrödsträd är, varför havsleguaner nyser och hur kameleonten ändrar färg.

”Änglapappan är inte bara charmig, lärorik och spännande, utan fångar också pricksäkert in barnens sätt att se på världen.” Mikael Rosengren, barnboksförfattare

 

Författare: Cecilia Rojek
Illustratör: Katarina Vintrafors
ISBN: 9789175775777
Bandtyp:

Hårdinbunden med 184 sidor


Provläsning: I raketfart med änglapappan
 • Order packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.31 kg

18 recensioner av I raketfart med änglapappan

 1. Carola Forslund BTJ

  En kväll kommer änglapappan hem till Morris och hans systrar Nellie och Ella. Han tar dem med på ett otroligt äventyr. De åker rymdraket, äter stjärnstoffgodis och raketglass.

  De reser till massor av olika spännande ställen och träffar både snälla och läskiga varelser.

  Ja, de får helt enkelt vara med om ett äventyr som man bara kan uppleva tillsammans med en änglapappa. Det här är en intressant kapitelbok med många teman. Den är spännande och äventyrlig, samtidigt som den rymmer många känslor och inte väjer för jobbiga eller svåra ämnen. Dessutom är den lärorik! Jag gillar att syskonrelationen, likväl som relationen mellan pappan och barnen, belyses så varmt och kärleksfullt. Dessutom förmedlar författaren Cecilia Rojek att det är okej att visa känslor, vilka känslor som helst, när någon närstående har dött. Det här är en lättläst bok med många illustrationer.

 2. Andreas O-H Granholm

  I raketfart med änglapappan är en berättelse som innehåller allt man kan önska sig av en barnbok (i vårat fall också vuxenbok). Spänning, kärlek, bitar från livets svårare delar och sprudlande fantasi.

 3. Mats Bjerin

  Boken tar upp förlusten av en älskad pappa och ger barn (och självklart vuxna, även om bokens språk är barnvänligt) en möjlighet att höra att det är ok att vara ledsen, arg och besviken men visar också vägen till glada minnen och drömmar. Boken flyter fint mellan den jobbiga verkligheten och de glada tankar som minnen och fantasi tillåter. Boken är inte mästrande eller för känslosam utan både ärlig och samtidigt fantasifull och glad. Visst tänkte jag på boken "Adjö, herr Muffin" av Ulf Nillson, när jag läste den, men detta är en betydligt gladare bok trots stor sorg i bakgrunden. Jag ser fram emot att få läsa den för mina två pigga brorsöner.

 4. Mikael Rosengren

  Änglapappan är inte bara charmig, superkul, lärorik och spännande utan fångar också pricksäkert in barnens sätt att se på världen. Rekommenderas verkligen!

 5. Ruth, 9 år

  Jättebra, lärorik, lite sorglig, mycket känslor, fantasy. Man blev liksom förtrollad för att den var så bra!!

 6. Björn Engström

  Riktigt bra! Inledningen var gripande så rösten nästan sprack. Bravo!

 7. Ebba, 8 år

  Den var så spännande och man lärde sig mycket om olika djur. Det var lagom långa kapitel. Den bästa boken som jag har läst. 🙂
  Ebba, 8 år

 8. Arvid 12 år

  Boken var verkligen jättebra. Jag gillade att de reste. Dessutom på natten. Spännande att de behövde olika unika saker för att utföra resandet.

 9. Freja 9 år

  Jag älskade boken om änglapappan 🙂

 10. Helena Sjöberg

  Jag och mina barn älskade boken. Den gav oss verktyg i att kunna prata om alla känslor som uppstår kring döden, både sorg, rädsla och ilska.

 11. Gustavs bokhylla

  Boken I raketfart med änglapappan har jag nästan läst ut nu och den är både lite sorglig och äventyrlig. Den handlar om två syskon och deras pappa har dött. Systern är väldigt arg på sin pappa. Det får man vara. En dag kommer pappan som en ängel och båda barnen kan se honom. Först blir systern jättearg men sedan åker dom på äventyr. De åker raket, besöker Galapagos, Madagaskar, öknen och fler ställen. Träffar underliga djur, vulkaner och så vidare. Min familj har rest en del och jag har sett många vulkaner. Det är häftigt! Boken får av mig 5 stjärnor då jag gillade den. Jag läste denna efter bok 2 och det gick bra det också. Boken är skriven av Cecilia Rojek och ritad av Katarina Vintrafors. Och det finns faktarutor i boken också om djur och ställen de är på. De går jag tillbaka till när kapitlet är färdigläst. Vi kunde prata om dem också.

 12. Gullis lästips

  I raketfart med änglapappan är verkligen en riktigt bra äventyrsbok som är proppfull med massa olika intressanta, känslosamma och fantasifulla ämnen.
  Även om boken börjar med de svåra och sorgliga ämne av en bortgången pappa, så har författaren Cecilia Rojek på ett lyckat sätt kunnat förmedla de olika känslorna som man kan uppstå kring döden., här belyser hon vikten av att det är ok att alla upplever olika, känslor som att vissa blir arga, andra ledsna och vissa blir besvikna. På så sätt är det en bok som verkligen öppnar upp till samtal kring ett känsligt och svårt ämne.
  Men det är inget som gör att boken upplevs som sorglig, det är mer en äventyrsfylld, spännande och lärorik kapitelbok som är fylld med sprudlande och underbar fantasi och flera olika intressanta ämnen. Tillsammans med det härligt välgjorda svartvita illustrationerna skapade av Katarina Vintrafors blir det en lättläst kapitelbok som passar perfekt för högläsning.

 13. Gullis lästips

  Följ med på ett hisnande raket- och djungeläventyr!

  I raketfart med änglapappan får vi följa med på en äventyrsfylld resa till den djupaste djungeln, den heta öknen och flera andra intressanta och spännande platser, Det blir en fantasifylld och spännande resa som är fylld med roliga händelser och massa intressant fakta.
  Det här är verkligen en riktigt bra äventyrsbok som är proppfull med massa olika intressanta, känslosamma och fantasifulla ämnen.

 14. Ann G

  Mitt barnbarn Elisia tyckte så mycket om boken att hon tog med den till skolan och bad läraren att läsa för klassen. Där blev den mycket omtyckt.

 15. Barnboksfamiljen.se

  [Boken känns välskriven och var lätt att högläsa med ett bra flyt. Vi uppskattade ”I raketfart med änglapappan” och tycker att författaren lyckas skapa en berättelse som väcker intresse. Den innehåller sorgliga delar men också hoppfulla med glädje. Enligt oss är denna boken bäst hittills i serien. Denna serien är klart läsvärd och borde helt klart finnas på skolbibliotek osv.]

  [Vintrafors gör som vanligt väldigt fina illustrationer som också känns samspelta med berättelsen och känns igen i andra boken.]

  [En fin detalj är diskussionerna om känslor, saknad och sorg där allas känslor är okej att känna. Inget barns känslor förminskas eller lyssnas inte på. Detta i kombination med pappans mjuka och kärleksfulla bemötande mot sina barn gör att man som högläsare blir riktigt rörd. När jag läste bokens avslutande kapitel såg jag hur maken fick torka bort rörda tårar samtidigt.]

 16. Lena H

  ”I raketfart med änglapappan” är en helt underbar bok.

 17. ’@karinaskerinforfattare

  […] "I raketfart med änglapappan är en riktigt fin bok. Boken är verkligen fartfylld, full av äventyr men också allvarlig och hoppfull. Genom de äventyr som barnen och änglapappan är med om får man dessutom lära sig spännande fakta om djur och natur. I raketfart med änglapappan tar upp sorg på ett fint och lagom sätt, att det är bra att släppa ut sorgen oavsett om det är genom tårar, ilska eller genom teckningar. Den större delen av boken handlar om alla äventyr ute i världen tillsammans med änglapappan. Äventyren i kombination med de sorgliga tror jag kan vara till tröst för de som har mist en förälder eller annan närstående. Att få drömma sig bort, glömma, minnas samt att få känna sig glad, ledsen eller arg. I raketfart är välskriven och språket flyter fint och har korta kapitel. Det är ungefär en illustration i svart och vitt per kapitel som är jättefina och passar perfekt ihop med texten. " […]

 18. Martina E, lärare

  Tillsammans med mina elever har jag läst dina fantastiska böcker, I raketfart med änglapappan och Äventyr i havsdjupen.

  Genom dina böcker har vi lärt oss saker tillsammans, skrattat tillsammans och gråtit tillsammans. Dina böcker har berört våra hjärtan. Du beskriver på ett allvarligt och kärleksfullt sätt relationer mellan syskon och deras föräldrar.

  Dina böcker har hjälpt barn som befinner sig i sorg. Genom dina böcker har barnen vågat känna sorg och vågat bearbeta den. Barnen kan känna igen sig i dina böcker i de olika karaktärerna Morris, Nellie och Ella. Barnen vet efter dina böcker att den man förlorat alltid finns kvar hos en i hjärtat.

  Dina böcker är kärlek.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Artikelnr: 9789175775777 Kategorier: , , , Taggar:

Fler böcker av Cecilia Rojek

01 /
Arrow_pink
01 /
Arrow_pink

Författare

Illustratör